22 Şubat 2013 Cuma

TAV Havalimanları Şirket Raporu

12 TL yeni hedef fiyat ile “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesi veriyoruz.
 
* Yaklaşmakta olan yeni İstanbul havalimanı projesi ihalesi öncesinde daha temkinli bir görüş ediniyoruz. DHMİ’den gelen Atatürk Havalimanı için gelir garantisi mektubu ile bu yöndeki belirsizliğin büyük ölçüde ortadan kalktığı, hissede oluşan pozitif tepki ile bu yöndeki risklerin azaldığı ve bundan sonra gözlerin yeni havalimanı ihale sürecine çevrileceğini düşünüyoruz.
 
* Olası senaryolar arasında TAV’ın ihaleyi kazanması durumunda başta olumlu tepki öngörmekle birlikte yaşanacak rekabete ve dolayısıyla oluşacak fiyata bağlı olarak, projenin de büyüklüğünü dikkate alarak nakit akımı, bilanço ve temettü açılarından hissede baskı olabileceğini düşünüyoruz. Projeye ilişkin kendi varsayımlarımıza dayanan senaryo analizimizde projenin uzun vadede değer artırıcı olabileceğine inanıyouz. İhalenin başkası tarafından kazanılması ise TAV hissesinde yine baskı yaratabilecektir.
 
* Portföydeki mevcut havalimanlarından oluşan hedef değerimizi İNA modelimizde daha düşük iskonto oranı kullanarak 11.5 TL’den 12.0 TL’ye yükseltiyor, ancak “Endeksin Üzerinde Getiri” olan yatırım tavsiyemizi “Endekse Paralel Getiri”  olarak değiştiriyoruz.
 
* Tavsiyemize ilişkin başlıca yukarı yönlü riskler; yeni havalimanı ihalesinin pek rekabetçi olmayan bir süreç sonunda kazanılması, başta Atatürk Havalimanı (AHL) olmak üzere mevcut havalimanlarında yolcu ve uçak trafiğinin tahminlerimizden güçlü seyretmesi, ihale sonrası AHL’de ciddi kapasite artırıcı önlemler alınmaya başlanması ve İstanbul dışında değer artırıcı yeni havalimanı projeleri alınması olacaktır. Aşağı yönlü riskler ise bunların tersi yöndeki gelişmeler olacaktır.
 
hsbc yatırım

Hiç yorum yok: