29 Ocak 2013 Salı

ANELE Şirket Raporu

Cazip küçük ölçekli şirket...
Türkiye’nin önde gelen elektromekanik proje-taahhüt şirketlerinden Anele Elektrik’i (ANELE) AL önerisi ile takip listemize ekledik. Şirket için İNA (%60) ve Uluslararası Benzerleri ile Karşılaştırma (%40) yöntemlerini kullanarak 2013 yılı sonu için belirlemiş olduğumuz hedef değer hisse başına TL2.90 olup %36 yukarı potansiyele işaret etmektedir. ANELE 8.0x dzl. FD/FAVÖK’13t ve 9.5x F/K’13t çarpanlarından işlem görürken benzerlerine göre sırasoyla %8 ve %28 iskontolu işlem görmektedir. Ancak son projelerin karlılık açısından katkısı 2014 yılında daha belirgin olacaktır (7.5x F/K’14t ve 6.4x dzl FD/FAVÖK’14t).
Bekleyen işler 2012 yılında ikiye katlandı; 2013 yılında net satışlarda %62 artışa işaret ediyor…

ANELE Kas’12 Abu Dhabi Havalimanı ana yüklenicisi olan TCA konsosiyumu ile havalimanının elektrik işleri için iyi niyet mektubu imzaladı. Şirket böylece $287mn değerindeki bir projeyi 4-5 yılda teslim edecek. Ayrıca şirket ISGYO’nun Tuzla projesinin ana yüklenicisi Koray İnşaat ile 1-2 yılda teslim ediecek $56mn değerinde bir büyüklüğe sahip proje için iyi niyet mektubu imzaladı. Böylece şirketin toplam bekleyen iş yükü $573mn’a ulaşırken teslimatlatın 4-5 yılda tamamlanması bekleniyor.
Bu bağlamda teslimat takvimi 2013 yılında net satışlarda %62 ve FAVÖK rakamında ise %57 artışa işaret ediyor. Piyasanın son proje alımlarına tepkisi sınırlı kaldı. Bunun nedeni de piyasanın ANELE’nin Abu Dhabi projesinden hem elektrik hem mekanik işlerini almasını bekliyor olması olarak açıkalanabilir.
Cazip beklentilere sahip…
Önümüzdeki dönemde şirketin daha önceki tamamlamış olduğu prestijli projelerden edindiği tecrübesini ve yurtiçinde ve yurtdışında sektörde tanınan ana yükleniciler ile kurmuş olduğu güçlü ilişkileri kulalanarak yeni projelere imza atmasını beklemekteyiz. Ortadoğu’da istikrara yönelik gelişmeler neticesinde yeni projelerin ihaleye çıkması beklenmektedir. ANELE özellikle büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak yüksek gelir düzeyine sahip ülkelerde yeni projeler elde etmeyi amaçlarken, 2022 Dünya Kupası organizasyonunun gerçekleştirecek ve bu bağlamda altyapıya $65mr harcamayı planlayan Katar şirketin öncelikli hedef pazarıdır. Yurtiçinde ise ANELE’nin güçlü ilişkiler kurduğu TAVHL’nin en agresif teklif verenlerden biri olmasının beklendiği İstanbul 3. havalimanı projesi için ihale süreci başladı. Diğer taraftan şirket daha önce siyasi karışıklık nedeniyle askıya alınan Tripoli projesinin 2013 yılının sonlarına doğru yeniden başlamasını bekliyor. Bu projenin başlaması ile bekleyen işlerde $215mn değerinde bir artış söz konusu olabilir (Bizim 2013 yılında yeni proje ilavesi beklentimiz sadece $150mn seviyesindedir).
Cazip beklentilere sahip…
ANELE 2010 yılında gerçekleşen halka arzdan bu yana endeksin %34 altında bir performans sergiledi. Şirketin faaliyet gösterdiği bölgede ortaya çıkan siyasi gelişmeler ve yine bu bağlamda Tripoli (Libya) projesinin askıya alınması ($215mn, mevcut bekleyen işlerin %38’ine denk geliyor) bu zayıf performansta etkili olmuştur. Aşağı yönlü risklerin fiyatlandığını ve şirketin bu büyüklükteki bekleyen iş yükü ve bölgedeki olumlu gelişmeler neticesinde artan potansiyel nedeniyle daha yüksek fiyatlamayı hakettiğini düşünmekteyiz.
 
Tera menkul

Hiç yorum yok: