12 Kasım 2012 Pazartesi

Vakıfbank Bilanço Analizi

Vakıfbank’ın üçüncü çeyrekte konsolide olmayan net dönem karı piyasanın ve bizim beklentilerimiz üzerinde 305 milyon TL olarak gerçekleşti. Piyasa Vakıfbank için üçüncü çeyrekte 262 milyon TL dolayında net kar bekliyordu. Bizim tahminimiz 277 milyon TL dolayında bulunuyordu. Pozitif sürprizde beklenenden daha yüksek kredi büyümesi ve net faiz marjındaki genişleme etkili oldu. Kredi büyümesine paralel olarak genel provizyonlardaki artış ve potansiyel problemli alacaklar için ayrılan karşılıklar ise beklentilerin üzerinde kaldı.
Kredi-mevduat makasındaki etkileyici iyileşme ve muhasebe değişikliği sonrası bu sene yazılmayan komisyonların önümüzdeki sene yazılacak olması, bankanın 2013’te iyi bir kar artışı yakalamasına sebep olacaktır ve özsermaye getirisini üçüncü çeyrekteki %11,5’ten %14 seviyelerine çıkartacaktır. Bu bağlamda banka için 2012 ve 2013 net kar tahminlerimizi sırasıyla %7 ve %6 oranında artırıyoruz. Ayrıca Vakıfbank’ta hedef fiyatımızı 4,42 TL’den, 4,86 TL’ye revize ediyoruz.
Bankanın diğer bankacılık hisselerinden haketmediği kadar düşük bir çarpanda işlem gördüğünü gözlemliyoruz ve sahipliğinin Hazine’ye geçecek olmasının da çarpanlar arasındaki farkın azalmasında etkili olacağını öngörüyoruz. Buna paralel olarak, Vakıfbank’ta “TUT” olan tavsiyemizi “AL” seviyesine yükseltiyoruz ve banka hisselerinde %15 dolayında prim potansiyeli bulunduğunu düşünüyoruz.
Teb Yatırım

Hiç yorum yok: