28 Kasım 2012 Çarşamba

Türk Telekom Teknik Analizi


Hissede yaklaşık üç aydır etkili olan alçalan hareket içinde geçen hafta 6,34 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yeni bir toparlanma hareketi takip etmekteyiz. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri gözönüne alındığında, hissede 6,34 seviyesinden başlayan toparlanma hareketinin süreceği, önümüzdeki süreçte ilk etapta kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen ana direnç noktası olarak etkili olacak 6,70 seviyesine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir. 6,62 seviyesi ara direnç noktası olarak etkili olacaktır.
 
Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için 6,70 seviyelerinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, hedef olarak sırasıyla 7,00-7,30 bandı ile 7,60 seviyeleri gösterilebilir.
 
Hissede 6,70 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün oluşmaması halinde etkili olacak satışların ise geçen hafta olduğu gibi ana destek konumuna gelen 6,34 seviyesine yaklaştıkça kısa vade için dengelenmesini beklemekteyiz. Teknik olarak başlayan güçlenme hissede alınacak yeni pozisyonların riskinin düşük olacağına işaret etmektedir. Bu nedenle, 6,34 seviyesini stop loss kabul edip, hissede pozisyon alınmasını tavsiye etmekteyiz. Olası geri çekilme hareketleri içinde 6,34 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, hisse üzerinde satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiğini düşünmekteyiz. Ara destek noktaları olarak 6,50 ve 6,42 seviyeleri izlenebilir.
 
Hissede yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 6,70 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirmesini tavsiye etmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, daha orta vadeli pozisyonlarda satış için sırasıyla 7,00, 7,30 ve 7,60 seviyeleri gözlenebilir.

Hiç yorum yok: