18 Ekim 2012 Perşembe

Sermaye Arttırımları ve Şirket Haberleri 18/10/2012

- SPK’ya sunulan taslak izahnameye göre Halkbank’ın (HALKB, bankacılık, $10.9mr PD) ikincil halka arzında, payların %80’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edilirken, yurtiçi kurumsal yatırımcılar ve yurtiçi bireysel yatırımcılara %10’ar hisse tahsis edilecek. Ayrıca Habertürk Gazetesi’nin haberine göre bankacılık kulislerinde bankanın halka arzının Kasım ayı sonuna kadar tamamlanabileceği konuşuluyor. İkincil halka arzın bu kadar kısa sürede tamamlanması hisse üzerindeki baskının kısa sürede kalkmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan, banka yıl sonuna kadar kendi kredi kartı markasını çıkarmayı planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde de kredi kartlarında pazar payını %2’den %6 seviyesinde yükseltmeyi hedefliyor.

- Emlak Konut GYO (EKGYO, GYO, $3.6mr PD) İstanbul Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı ihalesini bugün tekrar düzenleyecek. Hatırlanacağı üzere önceki ihale geçerli tek teklifin bulunması nedeniyle iptal edilmişti. EKGYO’nun bu ihalede oluşacak gelirden payı düzenleyici olarak %2 olacak ve dolayısıyla değerleme üzerinde bu ihalenin önemli bir etkisi olmayacak. Bununla birlikte, şirketin bu bölgede arsası var ve bu ihalede oluşacak fiyat şirketin kendi arsasının da değerini artırarak net aktif değerini destekleyebilir.

-Turkcell (TCELL, telekom, $13.5mr PD) 3ç12 finansallarını bugün piyasa kapandıktan sonra açıklayacak. Şirketin 3ç12’de TL2.7mr ciro (yıllık bazda %8 yüksek),TL850mn FAVÖK (yıllık bazda %2.5 düşük), ve TL573mn net kar (yıllık bazda %6.5 yüksek) açıklamasını bekliyoruz. Marjlarda yıllık bazda daralma olmasına karşın, güçlü finansal gelir sayesinde (döviz kurunun desteğiyle) net karın artmasını bekliyoruz. 3ç12 için FAVÖK marjı beklentimiz %31.1 (2ç12’de %30.4 ve 3ç11’de %34.5) olurken, TTKOM iştiraki Avea 3ç12’de fiyatlama açısından en agresif oyuncu olmasına rağmen dün beklenenden daha kuvvetli FAVÖK marjı açıkladı ve bunun sonucunda TCELL’in marjları yukarı yönlü bir süpriz yapabilir. Piyasa beklentisi ise gelir, FAVÖK (marj: %31.4) ve net karın sırasıyla TL2.7mr, TL856mn ve TL568mn olması.

- Tüpraş (TUPRS, rafineri, $5.8mr PD) $1mr değerinde, dolar ağırlıklı bono ihracı gerçekleştirecek (dönceden duyurulduğu gibi). Bonolar veya diğer borçlanma araçları “Rugulation S” ve /veya “Rule 144A” kapsamında Türkiye dışındaki nitelikli yatırımcılara satılacak, ihraç edilen tahvillerin Londra Borsası’nda işlem görmesi bekleniyor. – Nötr.  

- Ereglİ (EREGL, çelik, $3.79mr PD) 3ç12 finansallarını bugün açıklayacak. EREGL’nin üçüncü çeyrekde TL2.3bn gelir (yıllık bazda %2 azalış), TL339mn FAVÖK (yıllık bazda %51 azalış) ve azalan marjlara bağlı TL185mn (yıllık bazda %33 azalış) net kar göstermesini bekliyoruz. Piyasa beklentisi ise gelir, FAVÖK ve net kar için sırasıyla TL2.3mr, TL294mn ve TL131mn.

- Alkim’in (ALKIM, kimya, $115mn PD) %67’ine sahip olan Kora Ailesi hisselerinin bir bölümünu  veya tamamını yerli veya yabancı yatırımcılara satacak. Bu noktada ailenin söz konusu hisselerinin ne kadarını satacakları belirli değil. ALKIM’in geri kalan hisseleri halka açık. Eğer aile Şirketin büyük bir çoğunluğunu satar ise çağrı yükümlülüğü doğabilir. ALKIM 9.4x FD/FAVÖK ile işlem görürken sektör ortalaması 8.4x. Eğer satış sonrasında yönetimde değişiklik ifade ederse fiyatlama piyasa değerinin biraz yukarısında kalabilir, bu da azınlık hissedarlar için olumlu olacaktır.

- Hürriyet Gazetecilik (HURGZ, yazılı basın, $252mn PD) İstanbul’da bir gayrimenkulü TL50mn’ye sattı. Şirket vergi öncesi TL29mn kar yazacak (şu anki PD’nin %6’sına ve 6a12 itibariyle net karın %20’sine karşılık geliyor).

- İhlas Holding’in (IHLAS, holding, $586mn PD) iştiraki Bisan Bisiklet halka açılmayı planlıyor. İhlas Holding’in Bisan Bisiklet’teki etkin pay oranı %94 ve Bisan’ın ödenmiş sermayesi TL35mn’dir.

Hiç yorum yok: