28 Eylül 2012 Cuma

Yapı ve Kredi Bankası Teknik Analiz

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükseliş eğilimi devam etmektedir. Ana destek noktası olarak orta vadeli yükselen trend çizgisinin bulunduğu bölgeye denk gelen 4,17 seviyesini takip etmekteyiz. Hissede hafta ortasında 4,49 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında gelen realizasyon amaçlı satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 4,17 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşacağı söylenebilir. Bu nedenle, 4,17 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Hissenin 4,17 seviyesindeki desteğinin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacak gözükmektedir. Ara destek noktası olarak 4,32, 4,26 ve 4,20 seviyeleri önemli bulunmaktadır.  
 
Ana direnç olarak ise 4,84 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Düşüşlerin orta vadeli hareket içinde 4,17 seviyeleri ile sınırlı kalacağını düşündüğümüz hissede, bu seviyenin üzerindeki yukarı hareketlerde de, teknik olarak önümüzdeki süreçte 4,84 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme beklemekteyiz. Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için 4,84 seviyesinin aşılmasını önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,04 seviyeleri ile 5,40 seviyeleri hedeflenebilir.  4,46, 4,50, 4,62 ve 4,70 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 4,84 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 5,04 ve 5,40 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: