26 Eylül 2012 Çarşamba

Garanti Bankası Teknik Analiz


Eylül ayına başlarken 7,94 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketi içinde bulunan hissede, önemli destek noktaları olarak 7,38, 7,30 ve 7.16 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine bakıldığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 7,38-7,16 bandında durulması, 7,16 seviyesinin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 7,16 seviyesini stop loss kabul edip hissede düşüşlerin alış yönünde  değerlendirilebileceği söylenebilir. Geri çekilme hareketi içinde 7,16 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacağını düşünmekteyiz.

Ana direnç olarak ise 20 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu bölgeye denk gelen 7,70 seviyesini takip etmekte, 7,16 seviyesinin üzerindeki yukarı ataklarda da, teknik olarak önümüzdeki süreçte ilk etapta 7,70 seviyelerine doğru bir hareketlenme beklemekteyiz. Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için 7,70 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 7,94 seviyeleri ile 8,30-8,50 bandı gösterilebilir. Ara direnç noktası olarak 7,62 seviyesi takip edilebilir.

Yukarı ataklarda satış için de ilk etapta 7,70 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, satış için sırasıyla 7,94, 8,30 ve 8,50 seviyeleri gözlenebilir.

1 yorum:

admin dedi ki...

Garanti bankası sms ile kredi mi arıyorsunuz? Tıklayın: garanti bankası sms ile kredi