23 Ağustos 2012 Perşembe

Gündem

Fed ilave parasal genişleme sinyali verdi. Fed Açık Para Piyasası Komitesi'nin (FOMC) Ağustos ayı toplantı tutanaklarında üçüncü tur parasal genişleme sinyali verildi. Tutanaklarda, üyelerin çoğunun gelen verilerin ekonomik toparlanmada gözle görülür ve sürdürülebilir düzelmeye işaret etmemesi halinde yakın bir zamanda ilave parasal genişlemeyi destekleyebileceklerini belirttikleri kaydedildi. ABD'de merkez bankası yetkilileri ve ekonomistler bu ay sonunda Wyoming eyaletinde Jackson Hole toplantısı kapsamında bir araya gelecek. Fed Başkanı Bernanke’nin Jackson Hole konuşması parasal genişleme programının zamanlaması hakkında ipuçları verebilir. Biz Fed’in Eylül ayında üçüncü tur parasal genişleme programını başlatmasını bekliyoruz.
    
      Merkezi yönetim brüt borç stoku Temmuz sonunda¨524,6 milyar . Hazine verilerine göre merkezi yönetim brüt borç stoku Temmuz sonu itibarıyla¨524,6 milyar olarak gerçekleşti. Hazine açıklamasına göre borç stokunun¨382,1 milyar tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi,¨142,5 milyar tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluştu.
 
      ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin altında. ABD'de ikinci el konut satışları Temmuz ayında yıllık bazda 4,47 milyona yükselmesine rağmen beklentilerin altında açıklandı. Gayrı safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,3 büyüdüğü teyit edilen Almanya düzenlediği 2 yıllık tahvil ihalesinde %0 faiz ile €4 milyar borçlandı. Çin'de ise HSBC imalat PMI Ağustos ayında 47,8 ile Kasım 2011’den beri en düşük seviyeye geriledi. Öte yandan, Çin Merkez Bankası Başkanı para politikasında mümkün olan her türlü aracın kullanması gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok: