1 Ağustos 2012 Çarşamba

Emlak Konut'tan İstanbul’a 5 yeni proje

Emlak Konut, İstanbul'da TOKİ'ye ait beş arazi satın aldı. Yedikule, Gaziosmanpaşa, Hoşdere, Başakşehir ve Avcılar'da bulunan toplam 400 bin metrekarelik arsalarda beş ayrı proje yükselecek

İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerinde aktif rol oynayan Emlak Konut, İstanbul'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) ait beş arsa satın aldı. Şirket, toplam büyüklüğü 400 bin metrekareyi bulan bu araziler üzerinde beş yeni konut projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Ev yapmanın ötesinde insanların daha iyi koşullarda hayat süreceği, sosyal yaşam standartlarını artıran sağlıklı ve güvenli projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.

5 AYRI BÖLGE
Kurum, alımı gerçekleştirilen arsalardan Fatih ilçesinde bulunan parselin Sirkeci'yle Bakırköy'ü birbirine bağlayan sahil yolu üzerinde, Yedikule mahallesinde bulunduğunu belirtti. Bununla birlikte satın alınan bir diğer parselin de TEM otoyolundan Gaziosmanpaşa girişi üzerinde bulunduğunu açıklayan Kurum, söz konusu arsanın aynı bölgede Emlak Konut tarafından geliştirilen Avrupa Konutları TEM projesine yakın konumda olduğuna dikkat çekti. Kurum, "Başakşehir Hoşdere'de alınan parseller ise daha önce yine TOKİ'den satın alınan yaklaşık 550 bin metrekarelik gayrimenkullerle aynı bölgede bulunuyor. Burada tüm imkânları barındıran dev bir projeye başlayacağız" şeklinde konuştu. Şirketin Başakşehir'de satın aldığı diğer arsası ise TOKİ tarafından geliştirilmiş modern uydu kentlerden biri olan Kayabaşı toplu konutları alanında yer alıyor. Murat Kurum, 5'inci arsanın da Avcılar-Haramidere-TEM bağlantı yoluna yakın, Küçükçekmece Gölü'ne baktığını ifade etti.

Hiç yorum yok: