20 Temmuz 2012 Cuma

Teknik Analiz - Yapı ve Kredi Bankası

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde Temmuz ayının ilk yarısında 3.85 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin teknik açıdan sürdüğünü takip etmekteyiz. Önemli destek noktaları olarak bugün 3.51 ve 3.43 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Daha orta vadeli destek noktaları 3.37, 3.34 ve 3.30 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 3.10 seviyesi etkili olacaktır. Hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerde, bu bölgeden dönüş yönünde ortaya çıkan sinyallere bakıldığında, hissede 3.85  seviyesinden başlayan satışların sürmesi halinde, teknik olarak 3.10 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceği söylenebilir.

Hissede önemli direnç noktaları ise 3.61, 3.65 ve 3.70 seviyelerindedir. Kısa vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 3.70 seviyesi aynı zamanda ana direnç noktası olarak önemli bulunmakta, orta vadeli yükselen hareket içinde düzeltme hareketlerinin 3.10 seviyesi ile sınırlı kalmasını beklediğimiz hissede, bu seviyenin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde de, ilk etapta 3.61-3.70 aralığına denk gelen direnç bölgesinin test edileceğini düşünmekteyiz.


Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için ise 3.70 seviyesinin aşılması gerekmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 3.85 seviyeleri ile 4.15 seviyeleri hedeflenebilir.

3.70 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç bulunmadığı sürece ise, yükselişlerin sınırlı kalması, hisse üzerinde kısa vade için alçalan trend baskısının sürmesi beklenebilir. Bu nedenle, hissede 3.70 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlarda önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 3.85 ve 4.15 seviyeleri takip edilebilir.

Hissede geri çekilmelerde 3.10 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin de bozulmasına, hisse üzerinde satışların derinleşmeye başlamasına neden olacağından, 3.10 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da gözlenebilir.

Hiç yorum yok: