18 Temmuz 2012 Çarşamba

ABD hisseleri Bernanke ile toparlandı..

ABD hisse senetleri, Bernanke'nin adım atmaya hazır olduklarını söylemesinin ardından toparlandı.
ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin senatörlere, istihdam piyasasında iyileşme olmazsa, merkez bankasının büyümeyi desteklemek için adım atmaya hazır olduğunu söylemesinin ardından toparlanarak erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı.
Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü yukarı yönde hareket etti. Dünyanın en büyük eğlence şirketi  Walt Disney Co., Bank fo America Corp. analistlerinin hisse tavsiyesini "al"a yükseltmesinin ardından yüzde 4'lük bir ralli yaparak rekor seviyeye yükseldi. Coca-Cola Co., karının analistlerin tahminlerindend aha iyi çıkmasının ardından yüzded 1.8 değer kazandı. Mattel Inc., ikinci çeyrek karının analist tahmin ortalamasının üzerinde gerçekleşmesinin ardından yüzde 11 sıçradı.
S&P 500 Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.6 kadar düştükten sonra, yüzde 0.7 yükselerek New York saati ile 14:24'te 1,363.47 puana çıktı. Dow Jones Endeksi 87.91 puan ya da yüzde 0.7 yükselişle 12,815.12 puana ulaştı.
Chicago'da BMO Harris Private Bank şef yatırım yetkilisi Jack Ablin, "Hisse senedi piyasası Fed'e inanıyor" dedi ve "Tüm manşetlerle ve tüm yavaşlama ile birlikte, yatırımcılar hala, Fed'in gemiyi rotada tutmak için gücü dahilinde herşeyi yapacağına inanıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Hisse senetleri, seansın ilk bir saatinde, Bernanke'nin Senato'da yaptığı önceden hazırlanmış konuşmasında, merkez bankasının planlarının detaylarından bahsetmemesinin, ekonomiye destek için daha agresif bir yaklaşım bekleyen yatırmcılarda hayalkırıklığı yaratması ile birlikte değer kaybetti. Ardından hisse senetleri, Bernanke'nin senatörlerin sorularına verdiği yanıtta, harekete geçmeye hazır olduklarını söylemesinin güveni artırması sonucu kayıplarını geri aldı.

Hiç yorum yok: