21 Haziran 2012 Perşembe

Teknik Analiz - Garanti Bankası

Hissede Mayıs ayı sonuna doğru yoğunlaşan satışlarla 5.62 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında başlayan yükselen hareketin kısa vadeli yükselen kanal formasyonu içinde sürdüğünü takip etmekteyiz. Teknik açıdan ilk önemli direnç noktası olarak 6.68 seviyesi takip edilebilir. Diğer önemli direnç noktaları 6.74, 6.82 ve 6.90 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak ise orta vadeli alçalan trend çizgisine ve kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun üst çizgisine denk gelen 7.00 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönen sinyalleri dikkate alındığında, hissede 5.62 seviyesinden başlayan yükselen hareketin süreceği, önümüzdeki süreçte 7.00 seviyelerine doğru bir hareketlenme yaşanacağı söylenebilir.

Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, yaklaşık bir aydır etkili olan yükselen hareketin, daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için ise 7.00 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 7.26-7.58 bandı ile 7.90 seviyeleri gösterilebilir.

7.00 seviyelerinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda yükselişin kısa vadeli kalacağı, hisse üzerinde orta vadeli alçalan hareket içinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağı düşünülebilir. Bu nedenle, hissede 7.00 seviyesine doğru hareketlenmeler kısa vade için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.

Hissede önemli destek noktaları ise, 6.58, 6.50 ve 6.44 seviyelerindedir. Kısa vadeli yüskelen trend çizgisine denk gelen 6.44 seviyesini aynı zamanda ana destek noktası olarak takip etmekte, 7.00 seviyesinin altında etkili olacak satışların da, ilk etapta 6.58-6.44 bandında durulacağını, kısa vadeli yükselen hareket iççinde yeni tabanın 6.44 seviyesindeki trend desteğinin üzerinde oluşacağını düşünmekteyiz.

Olası geri çekilmelerde 6.44 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyedeki desteğin bozulması ise, kısa vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareketin de bozulmasına, satış baskısının yoğunlaşmaya başlamasına neden olacağından, 6.44 seviye aynı zamanda ana stop loss noktası olarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok: