28 Şubat 2012 Salı

Teknik Analiz - Yapı ve Kredi Bankası

Hissede Şubat ayının ilk yarısında 3.64 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketinin teknik açıdan sürdüğünü görmekteyiz. Bugünün önemli destek noktaları 3.12 ve 3.06 seviyelerindedir. Hafta içinde diğer önemli destek noktaları olarak 2.99, 2.91, 2.86 ve 2.81 seviyeleri takip edilebilir. Hisse üzerinde geçen hafta ortasından beri yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, destek bölgelerinde satışların durulmaya başlaması, hafta içinde toparlanma hareketlerinin yaşanması beklenebilir.

Hissede ilk önemli direnç noktası ise 3.28 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları 3.34, 3.40 ve 3.49 seviyelerindedir. Ana direnç noktası olarak da uzun vadeli alçalan trend çizgisine denk gelen 3.58 seviyesi ön plana çıkmakta, olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 3.58 seviyesine doğru hareketlenme yaşanacağını düşünmekteyiz.

Hissenin uzun vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, olası yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreye yükseliş hareketinin yayılmaya başlayabilmesi için ise 3.58 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 3.74 seviyeleri ile 4.18 seviyeleri hedeflenebilir.

Kısa vadede 3.58 seviyesinin aşılmasını sağlayacak gücün bulunamaması ise, yukarı hareketlerin sınırlı kalacağının, uzun vadeli alçalan hareket içinde hisse üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlayacağının göstergesi olacaktır. Dolayısıyla, hissede 3.58 seviyesine doğru yaşanacak hareketlenmeler kısa vadeli pozisyonlar için önemli bir realizasyon fırsatı olarak da görülebilir. Daha orta vadeli pozisyonlarda realizasyon için sırasıyla 3.74 ve 4.18 seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok: