30 Aralık 2011 Cuma

Teknik Analiz - Sabancı Holding

Hissede teknik açıdan orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz alçalan bir hareket görmekteyiz. İlk önemli destek noktası olarak 5.44 seviyesi izlenebilir. Diğer önemli destek noktaları 5.38, 5.30 ve 5.18 seviyelerindedir. Ana destek noktası olarak ise 2011 yılının en düşük seviyesi olan 5.10 seviyesi takip edilebilir. Kısa vadeli göstergelerin hafta başından beri yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerilemiş olması, teknik olarak hissede 5.10 seviyesine yaklaştıkça yine durulmaya başlayacağına, "ikili dip" formasyonu hareketi içinde bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girileceğine işaret etmektedir.
Hissede ilk önemli direnç noktası ise 5.60 seviyesindedir. Diğer önemli direnç noktaları olarak 5.76, 5.84, 5.94 ve 6.10 seviyeleri önemli bulunmaktadır. Ana direnç noktası olarak 6.26 seviyesi ön plana çıkmakta, 5.10 seviyesinin üzerinde yaşanacak olası yukarı hareketlerde de, ilk etapta 6.26 seviyesine doğru yeni bir hareketlenmenin yaşanacağını düşünmekteyiz.
Hissenin orta vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, 5.10 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerin tepki niteliğinin dışına çıkabilmesi, daha uzun süreli bir yükseliş hareketine dönüşebilmesi için ise 6.26 seviyelerinin aşılması önemli görülmektedir. Bu durumda, hedef olarak diğer bir ana direnç noktası olan 6.94 seviyeleri gösterilebilir.
Hissede 5.10 seviyesinin üzerinde yaşanacak yukarı hareketlerde, 6.26 seviyesinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, teknik anlamda yükselişlerin sınırlı kalmaya devam edeceği, hisse üzerinde orta vadeli alçalan trend baskısının süreceği düşünülmelidir. Dolayısıyla, hissede 6.26 seviyesine doğru hareketlenmeler önemli bir realizasyon fırsatı olarak da değerlendirilebilir.
Hissede orta vadeli alçalan hareket içinde 5.10 seviyesinin üzerinde duracak gücün bulunamaması, bu seviyesindeki desteğin bozulması ise, düşüş hareketinin daha uzun süreye yayılmaya başlamasına neden olacağından, 5.10 seviyesi aynı zamanda önemli bir stop loss noktası olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok: