29 Aralık 2011 Perşembe

Avrupa borsalarında ABD verisi fiyatlandı

ABD'de iyi gelen ekonomik veriyi fiyatlayan Avrupa borsaları günü alımlarla tamamladı. Borsalar böylece 5 gün içinde 4 kez yükseldi. Bayer hisseleri kimya şirketlerindeki artışa öncülük ederken Axa ise yüzde 1.6'lık değer kaybıyla sigorta hisselerindeki düşüşe öncülük etti. Fiat hisseleri, Banca IMI'nin hisse tavsiyesini düşürmesiyle yüzde 1.4 değer yitirdi.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.7 arttı ve 241.9 puan oldu. Endeks ABD'den iyi gelen ekonomik veriler ve euro bölgesindeki krizin sona ereceğine dair iyimserlikle bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 22 Eylül'den beri yüzde 13 oranında ralli yaptı.

Kopenhag'daki Saxo Bank'ta üst düzey trader olan Didier Abbato, "ABD'den gelen rakamlar çok iyi değil, ancak beklenenden daha iyi" dedi.

ABD'de Aralık ayında ISM-Chicago PMI Endeksi Kasım'daki 62.6 seviyesinden 62.5'e geriledi. Endeksin 50'nin üzerinde olması büyümeyi işaret ediyor. Bloomberg anketine göre verinin 61 olması bekleniyordu.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları üç haftalık düşüşün ardından geçen hafta yükseldi.

Çalışma Bakanlığı yaptığı açıklamada, geçen hafta işsizlik maaşı başvurularının 15 bin artarak 381 bin olduğunu bildirdi

Hiç yorum yok: