Alt Sayfalar

22 Ekim 2013 Salı

Şirket ve Sektör Haberleri

Sabancı Holding’in – NÖTR; Öneri Yok – 1 Ekim – 14 Ekim.2013 tarihleri arasında Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. paylarında gerçekleştirmiş olduğu zorunlu çağrı işlemi sonucunda, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. 'deki ortaklık oranı % 50,93'e (çağrıda satın alınan 154,006.- TL nominal değerli pay ile) ulaşmıştır.
 
Zorlu Enerji – NÖTR; Öneri Yok – Osmangazi EDAŞ için teklif verdiğini duyurdu. Basında yer alan haberlere göre Osmangazi EDAŞ ile 8 şirket ilgileniyor. Bölgede yapılan toplam satış 2012 yılında 4,99 TWs’di. ETİ Gümüş A.Ş. (Yıldızlar SSS Holding) Osmangazi EDAŞ’ın 2009’da yapılan özelleştirme ihalesini 485mn dolar bedelle kazanmıştı. Ancak yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen Osmangazi EDAŞ’a Ağustos 2013’te el konulmuştu.
 
Türk Telekom – NÖTR; Endekse Paralel Getiri –Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz Dünya gazetesi’ne verdiği röportajda “sektörde rekabet edebilmek için yeni hizmetler ortaya koymak gerektiğini” belirtti. Bu paralelde ilk projenin akıllı sayaçlar olduğunu, “Türkiye’deki tüm binalara bir kablo ile bağlıysak ve bunun da yeterliliğini fiberle artırıyorsak burada yeni hizemetler yaratabiliriz” dedi . Proje ile akıllı sayaçların kurulması ve bir veri servisi üzerinden elektrik şirketlerinin bulunduğu yerden fatura çıkarması hedefleniyor.
 

Anadolu Efes – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – ve Coca-Cola İçecek’ten (CCİ) – NÖTR; Endekse Paralel Getiri – yapılan açıklamaya göre, Şubat 2007'den beri Anadolu Efes’in Bira Grubu Başkanı olan Alejandro Jimenez'in 1 Ocak 2014 itibariyle emekliye ayrılacak olması nedeniyle bu tarihten itibaren halihazırda CCi’nin CEO’su olan Damian Gammell İçecek Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su olarak atanacak. Aynı tarih itibariyle halen CCİ Türkiye Bölge Başkanı olan Burak Başarır ise CCİ’nin CEO’su olarak göreve başlayacak. Haber, bu kan değişikliğinin uzun süredir zorlu pazar koşullarında faaliyet gösteren Anadolu Efes’e olumlu katkı sağlayabileceği beklentisiyle piyasa tarafından olumlu algılandı ve şirket hisselerine olumlu yansıdı. Haberi CCi açısından ise CEO değişikliğinin herhangi bir strateji değişikliği geitrmeyeceği düşüncesiyle nötr olarak değerlendiriyoruz.

HAVACILIK SEKTÖRÜ – OLUMLU: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda (AHL)uzun Kurbam Bayramı tatilinde (11-20 Ekim tarihleri arasında) 10,930 yolcu uçağı trafiği ile tarihi rekor kırıldığı açıklandı. Ayrıca AHL’de 11 Ekim’de 145bin yolcu ile tarihi günlük yolcu rekoru da kırıldı. Haber bizim Ekim ayında yüksek hava yolcusuna ulaşılabileceği yolundaki beklentimizi desteklemektedir, bu anlamda sektör oyuncuları için olumlu olarak değerlendirilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder