Alt Sayfalar

11 Ekim 2013 Cuma

Piyasalara Bakış

ABD’de bütçe ve borç tavanı tartışmalarına yönelik haber akışı piyasaları etkileyen ana konu olmaya devam ediyor.
Dün ABD borsaları, borçlanma limitinin yükseltilmesine ilişkin görüşmelerde ilerleme sağlandığına dair haberlerle birlikte ardından dün dokuz aydan uzun sürenin en büyük yükselişini kaydetti. Vix endeksi de 16.48 seviyesine geriledi
Ancak haberlere göre ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçiler arasındaki dünkü görüşmeden somut anlaşma çıkmadı, fakat görüşmelere devam kararı alındı. ABD kongre bütçe komitesi başkanı Paul Ryan Obama’nın önerilere evet veya hayır demediğini kaydetti.
Bu sabah itibariyle Asya borsaları, ABD'de devam eden bütçe anlaşmazlıklarının çözümü yönünde görülen ilerlemeden dolayı artıda. S&P 500 vadeli endeksi ise yatay.

Dün de ifade ettiğimiz gibi: “Biz kısa vadede gelişmekte olan piyasaların gelişmiş piyasalardan göreceli olarak daha güçlü yönde performans gösterebileceğini düşünmeye devam ediyoruz. Fakat ABD borç tavanı konusu ile ilgili somut bir ilerleme olmaması durumunda bunun hem gelişmekte olan hem de gelişmiş piyasalarda risk iştahında bir azalışı beraberinde getirebileceğini düşünüyoruz.”
ABD'de devam eden bütçe anlaşmazlıklarının çözümü yönünde görülen ilerleme birçok piyasayı kısa vadede olumlu etkileyebilir. Fakat bizce burada dikkat edilmesi gereken üzerinde uzlaşmaya varılacak olan olası planın süresi ve niteliği. ABD'nin borç tavanını sadece kısa vadeli erteleyen ve daha uzun vadeli çözüm getirmeyen olası planın bir süre sonra tekrar benzer soru işaretlerine yol açabileceğini düşünüyoruz..
Önümüzdeki günlerde üçüncü çeyrek bilanço sezonuna yönelik beklentilerin de piyasa gündemine gelmesi olası. Bu doğrultuda bugün JP Morgan ve Wells Fargo finansallarının açıklanacağını not edelim.
Yurtiçi makro veri tarafında ise bugün Ağustos ödemeler dengesi verileri açıklanıyor. Reuters anketine göre piyasa beklenti ortalaması 2.2 milyar dolar civarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder