Alt Sayfalar

24 Ağustos 2012 Cuma

GÜNDEM

Fitch, Türkiye'de yumuşak inişin şu ana kadar yolunda gittiğini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de yumuşak inişin şu ana kadar yolunda gittiğini, ancak yüksek dış finansman gereksinimi nedeniyle kırılganlığın sürdüğünü söyledi. Not artırımının büyüme, enflasyon ve cari açıktaki gelişmelere bağlı olduğunu söyleyen Fitch'in Kasım ayındaki not revizyonuna kadar Türkiye'nin kredi notu görünümünü pozitife çevirmesini beklemekle beraber kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesi için cari açık ve enflasyonun %5'ler seviyesine doğru indirilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.
 
Merkel ve Hollande Yunanistan konusunda işbirliği yapacak. Almanya Başbakanı Merkel, Yunanistan'da reformların sürdürülmesi için Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile işbirliği yapacağını açıkladı. Öte yandan Reuters haberinde İspanya’nın euro bölgesi ile yardım konusunda görüştüğü, devlet desteği ile kurtarılan İspanyol bankalarının ise Eylül sonundan önce acil likidite almasının mümkün görünmediği bildirildi.


Fed üyelerinden farklı mesajlar geldi. ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinden Bullard, Fed'in para politikasını gevşeteceği beklentisinin tersi bir açıklamada bulunarak bankanın son toplantısından bu yana açıklanan ekonomik verilerin güçlendiğini söylerken, Evans ise ekonomiye ilave destek verilmesi için çok fazla sebep olduğunu kaydetti. Evans, işsizlik oranı %7’nin üzerinde kaldığı ve enflasyon %3’ü aşmadığı sürece faizlerin %0’da kalmaya devam etmesi gerektiğini savundu.
 
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde. ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 18 Ağustos'ta sona eren haftada 372,000'e yükselerek beklentilerin üzerinde açıklandı. Yeni konut satışları ise Temmuz ayında yıllık bazda 372,000 adet ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Diğer taraftan, Ağustos ayında Euro bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticisi (PMI) endeksi 45,3 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken hizmetler PMI beklentilerin hafif altında 47,5 olarak açıklandı. Almanya’da ise imalat PMI beklentilerin üzerinde 45,1 olarak açıklanırken, hizmetler PMI beklentilerin altında 48,3 seviyesinde gerçekleşti. Beklentilerin üzerinde gerçekleşmelerine rağmen 50’nin altında kalmaya devam eden imalat PMI verileri ekonomide daralmanın sürdüğüne işaret etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder