26 Eylül 2014 Cuma

Günlük Teknik Analiz 25/09/2014

BIST'te alçalan hareketin sürdüğünü görüyoruz. Bugün de BIST üzerinde satış baskısının etkili olacağını, olası yukarı hareketilerin sınırlı kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle FED'in faiz artışına yönelik beklentilerin neden olduğu gelişen ülke piyasalarından fon çıkışının devam ediyor olmasının, IŞİD kriziyle ilgili Türkiye üzerinde artan baskının ve USD/TL paritesindeki yükseliş eğiliminin olumsuz etkilerinin sürdüğünü görüyoruz. Bundan dolayı, BIST'te yukarı atakların satış fırsatı olarak kullanılması, 77000 seviyesinin altında hisse pozisyonlarının azaltılması yönündeki tavsiyemiz devam etmektedir.
 

VİOP Teknik Analizi 26/09/2014

Endeks kontratlarında alçalan hareketin sürdüğünü görüyoruz. Bugün de endeks kontratları üzerinde satış baskısının etkili olacağını, olası yukarı hareketilerin sınırlı kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Özellikle FED'in faiz artışına yönelik beklentilerin neden olduğu gelişen ülke piyasalarından fon çıkışının devam ediyor olmasının, IŞİD kriziyle ilgili Türkiye üzerinde artan baskının ve USD/TL paritesindeki yükseliş eğiliminin olumsuz etkilerinin sürdüğünü görüyoruz. Bundan dolayı, endeks kontratlarında olası yukarı atakların satış fırsatı olarak kullanılması yönündeki tavsiyemiz devam etmektedir.
 

23 Eylül 2014 Salı

VİOP Bülteni 23/09/2014

Ekim kontratında alçalan hareket içinde bugün önemli destek noktası olarak 93,500 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Diğer önemli destekler 92,600 ve 91,500 seviyelerindedir. Bu seviyeleri alçalan hareket içinde teknik açıdan satışların durulacağı, tepki niteliğinde yukarı hareketlerin oluşacağı bölgeler olarak da  izlemekteyiz. Önemli direnç noktası ise 96,000 seviyesindedir. Yukarı yönlü ataklarda da ilk etapta 95,000-96,000 bandının test edilmesini beklemekteyiz. Daha uzun süreli bir hareket için 96,000 seviyesinin aşılması önemli.
 

22 Eylül 2014 Pazartesi

Günlük Teknik Analiz Bülten - 22/09/2014

BIST üzerinde iki haftadır artan satış baskısının yeni haftaya başlaken de süreceğini, FED’in para politikası konusunda önümüzdeki süreçte daha şahin bir tutum almaya başlayacağı yönündeki kaygıların gelişen ülke piyasalarından neden olduğu fon çıkışının ve USD/TL paritesinde yükselişin sürüyor olmasının olumsuz etkilerinin devam edeceğini düşünüyoruz.
 

VİOP Günlük Bülteni 22/09/2014


Endeks kontratları üzerinde iki haftadır artan satış baskısının yeni haftaya başlaken de süreceğini, FED’in para politikası konusunda önümüzdeki süreçte daha şahin bir tutum almaya başlayacağı yönündeki kaygıların gelişen ülke piyasalarından neden olduğu fon çıkışının ve USD/TL paritesinde yükselişin sürüyor olmasının olumsuz etkilerinin devam edeceğini düşünüyoruz.
 

15 Eylül 2014 Pazartesi

VİOP Bülteni 15/09/2014

FED'in faiz artırımlarını öne çekebileceğine yönelik kaygıların, USD/TL paritesinde gözlenen yükselişin  olumsuz etkilerinin bu hafta da süreceğini düşünüyoruz.  Hafta ortasındaki FED toplantısı öncesi  yeni haftaya da endeks kontratlarının satış ağırlıklı başlamasını, yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin, ABD  10 yıllık faizlerindeki yükselişin, kurlarda yukarı hareketin sürüyor olmasının açılışı negatif etkilemesini bekliyoruz.
 

Günlük Teknik Analiz 15/09/2014

FED'in faiz artırımlarını öne çekebileceğine yönelik kaygıların, USD/TL paritesinde gözlenen yükselişin  olumsuz etkilerinin bu hafta da süreceğini düşünüyoruz. Hafta ortasındaki FED toplantısı öncesi  yeni haftaya da BIST'in satış ağırlıklı başlamasını, yurtdışı borsalarda gözlenen düşüşlerin, ABD  10 yıllık faizlerindeki yükselişin, kurlarda yukarı hareketin sürüyor olmasının endeksin açılışını negatif etkilemesini bekliyoruz.
 

11 Eylül 2014 Perşembe

VİOP Teknik Bülteni

Salı gününden beri FED'in faiz artırım sürecinin yaklaşıyor olmasının ortaya çıkardığı tedirginliklerin, içeride kurlardaki yükselişin olumsuz etkilerini gördüğümüz endeks kontratlarının, bugün güne  hafif yukarıda başlayacağını düşünüyoruz. Ancak USD/TL paritesindeki yükseliş eğilimi yatışmadan, kontratlar üzerinde satış baskısının durulmayacağını, yükselişlerin tepki hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz.
 

Is Bankası Teknik Analizi

Bugün BIST'te güne başlarken beklediğimiz toparlanma hareketi ile hissenin yeniden 5,50 seviyesinin üzerine döndüğü görülebilir. Ancak trend desteğinin altına yaşanan sarkmayı teknik açıdan olumsuz değerlendirmekte, diğer önemli bir destek olan bollinger bandın alt çizgisine denk gelen 5,26 seviyesine hissede gevşeme riskinin ortaya çıktığını görmekteyiz.
 

10 Eylül 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz Bülteni 10/09/2014

Günü dün FED'in faiz artırım sürecinin yaklaşıyor olmasının ortaya çıkardığı tedirginliklerden ve kurlardaki yükselişten dolayı satıcılı kapatan BIST'in, bugün de güne  satıcılı başlamasını bekliyoruz. Özellikle USD/TL  paritesindeki yükseliş yatışmadan, satış baskısının durulmayacağını, kurlar yatışana kadar bu süreçte yeni alım yapılmasının doğru olmayacağını düşünüyoruz.
 

9 Eylül 2014 Salı

Türk Hava Yolları Teknik Analizi


Hissede Ağustos ayı içinde 6,05 seviyesine kadar yaşanan geri çekilmenin sonrasında oluşan yükselen hareket devam etmektedir. Ana destek noktasının 6,84 seviyesine yükseldiğini görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde 7,02 ve ve 6,90 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.

8 Eylül 2014 Pazartesi

VİOP Teknik Analiz Bülteni

Endeks kontratlarının yeni haftaya yukarıda başlayacağını, kontratlarda üç haftadır etkili olan yükseliş eğiliminin hafta başında da korunacağını düşünüyoruz. Özellikle ECB'nin geçen haftaki toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların, ABD'de beklentilerden zayıf gelen Ağustos ayı tarımdışı istimdam verilerinin pozitif etkileri sürecek gözükmektedir.
 

İş Bankası C Teknik Analizi

Hissede kısa vadeli yükselen hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak bu hafta 5,50 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 5,70 ve 5,57 seviyeleri ara destek noktaları olarak izlenebilir.

Günlük Teknik Analiz

BIST'in yeni haftaya hafif yukarıda başlayacağını, endekste üç haftadır etkili olan yükseliş eğiliminin hafta başında da korunacağını düşünüyoruz. Özellikle ECB'nin geçen haftaki toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların, ABD'de beklentilerden zayıf gelen Ağustos ayı tarımdışı istimdam verilerinin pozitif etkileri sürecek gözükmektedir.
 

5 Eylül 2014 Cuma

VIOP Günlük Analiz

Endeks kontratlarının bugün güne hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz. Ancak düşüşün sınırlı kalacağını, ECB'nin dünkü toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların pozitif etkilerinin bugün de süreceğini, endeks kontratlarına gün içinde alışlar geleceğini düşünüyoruz.
 

Turkcell Teknik Analizi

Hisse üzerinde son dönemde etkili olan satışlar 12,35 seviyesindeki ana destek noktası üzerinde dengelendi. Teknik açıdan hissede hafta başından beri yeni bir toparlanma hareketi gözlenmektedir.
 
Ana destek noktası olarak 12,35 seviyesi önemini korumaktadır. Bu seviyenin üzerinde 12,75 ve 12,60 seviyeleri ara destek noktaları olarak etkili olacaktır.
 

Günlük Teknik Analiz

BIST'in bugün güne hafif aşağıda başlamasını bekliyoruz. Ancak düşüşün sınırlı kalacağını, ECB'nin dünkü toplantısında parasal genişleme yönünde atılan yeni adımların pozitif etkilerinin bugün de süreceğini, gün içinde piyasanın yeniden alışa döneceğini düşünüyoruz.
 

3 Eylül 2014 Çarşamba

Günlük Teknik Analiz - 03/09/2014

BIST'in bugün güne saat 10.00'da açıklanacak Ağustos ayı enflasyon verileri öncesinde hafif yukarıda başlayacağını düşünüyoruz. Beklentilerin üzerindeki enflasyon verilerinin piyasa üzerinde satışlara neden olduğu görülebilir. Ancak yarınki ECB toplantısı öncesi düşüşün kısa süreli kalacağını, endekste yaklaşık 2,5 haftadır gözlenen yükseliş eğiliminin bugün de korunmaya çalışılacağını tahmin etmekteyiz. TÜFE'nin Ağustos ayında %0,03 azalma göstermesi beklenmektedir. Beklentilerden daha düşük veriler BIST üzerinde enflasyon baskısının azalmasını sağlayacaktır.
 

Emlak Konut Teknik Analizi

Hissede Ağustos ayı içinde 2,59 seviyesine kadar yaşanan gevşemenin sonrasında başlayan yükselen hareket devam etmektedir. Ana destek olarak orta vadeli yükselen trend çizgisine denk gelen 2,60 seviyesi takip edilebilir.  Bu seviyenin üzerinde 2,68 seviyesi ara destek noktası olarak etkili olacaktır.
 

2 Eylül 2014 Salı

Is bankası Teknik Analizi


Hissede kısa vadeli yükselen hareketin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak bu hafta 5,42 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Bu seviyenin üzerinde 5,57 seviyesi ara destek noktası olarak izlenebilir.

 

Günlük Teknik Analiz


BIST'te iki haftadır etkili olan yükselen hareket devam ediyor. Bugün de BIST'te genelde alıcılı bir seyir beklemekte, endekste yükselişin süreceğini düşünmekteyiz. Özellikle ECB'den önümüzdeki dönem için beklenen yeni bir parasal gevşemenin, faizlerdeki gerilemenin olumlu etkilerinin devam etmesi beklenebilir

 

1 Eylül 2014 Pazartesi

Baki Atılal Güncel Yorum...DÜNYA DÖNÜYOR


DÜNYA DÖNÜYOR..

 

Kısa bir dünya turu yapalım ve neler oluyor göz atalım. Japonya'da enflasyon sabit ama tüketim ve firma operasyonları zayıf ve zayıflamaya devam ediyor. Perakende satışlar 0,5% gerilerken, ortalama reel ücret düştüğünden dolayı hane halkı harcamaları %5,9 gerileme gösteriyor. Bu hem bütçe performansını hem de 2.tur vergi artışını zora sokuyor.