Alt Sayfalar

28 Eylül 2012 Cuma

CNBC-e Eylül ayı enflasyon anketi sonucu

16 ekonomistin Eylül Tüfe tahminleri ortalaması %1,04; 13 ekonomistin yılsonu tahminlerinin ortalaması ise %7,28 oldu.
 
 
Eyl-12
2012 SONU
(%)
TÜFE
TÜFE
 
 
 
ORTALAMA
1,04
7,28
MAKSIMUM
1,37
8,70
MINIMUM
0,70
6,50
KATILIMCI
16
13

Altın Yorum II - 28 Eylül


Avrupa’da  yaşanan İspanya ve Yunanistan kaygılarının tekrar gündeme gelmesine rağmen Altındaki yukarı yönlü isteğin devam ettiğini görüyoruz. Altın’ın , Eylül ayı ortalarından bu yana  1750$ - 1780$ aralığında yaşanan sıkışmayı yukarı yönde kırma isteği giderek artıyor, bu seviyenin aşılmasıyla birlikte 1850$ seviyelerine kadar sürebilecek yeni bir yükseliş hareketine başlaması muhtemel. Avrupadaki gerginliğin devam etmesi  zaman zaman yükselişin önünü kesebilir, fakat yavaşta olsa altındaki yükseliş trendinin devam edeceği düşünülebilir. 

Altın Yorum - 28 Eylül

Eğer altın 1774 desteği üzerinde kalmayı başarırsa haftanın ilk gününden itibaren belirttiğimiz kritik nokta olan 1792 seviyesine yaklaşması kaçınılmaz olacaktır. Altın fiyatları 1735 desteğine düştükten sonra ilk kritik destek noktası olan 1725 desteğini kıramayarak yukarı yönlü hareketlerini oluşturmuş ve bu durum yeniden altın fiyatlarının yükselmesini tetiklemiştir. ABD borsalarının çıkışı, Avrupa’daki haberlerin altın üzerindeki pozitif baskısı Euro bazlı Altın fiyatlarının da rekor düzeyde oluşmasına katkı sağlamıştır. Teknik olarak baktığımızda 1774 desteğinin kısa vadeli önemli olduğu ve bu destek üzerinde gün içi yükselişlerin devam edeceğini söyleyebiliriz. Eğer altın 1774 desteği üzerinde kalmayı başarırsa haftanın ilk gününden itibaren belirttiğimiz kritik nokta olan 1792 seviyesine yaklaşması kaçınılmaz olacaktır. 1774 desteğini kırması durumunda da kar realizasyonlarının hızlanacağını net bir şekilde söylenebilir.

İSPANYA BANKA STRES TESTİ SONUÇLARI SAAT 19.00'DA

İspanya Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İspanyol; hükümeti tarafından görevlendirilen bağımısız denetim şirketleri; tarafından yapılan ve İspanyol bankalarının sermaye ihtilaçlarını; ortaya koyması beklenen stres testlerinin sonuçları bugün açıklanacak.; Yapılan açıklamaya göre saat 19.00'da düzenlenecek basın; tohlantısına Ekonomi Bakan Yardımcısı Latorre ve İspanya MB Başkan; Yardımcısı Restoy katılacak.

TEB'in yeni reklam yüzü

Yalan Dünya’nın sevilen karakteri Selahattin, TEB’in yeni reklam; yüzü oldu. Olgun Şimşek’in canlandırdığı ve 2.5 yıl boyunca TEB’in; reklamlarının ana karakteri olacak olan Selahattin’in ilk reklam; kampanyası ise Biriktiren Kredi oldu. “Biriktiren Kredi” ile TEB,; cazip oranlardaki kredi ile tüketicilerin ihtiyaçlarına finansman; sunarken, müşterisi adına da para biriktiriyor. Tüketici kredisi; kullanan müşterilerinin gerçekleştirdiği bankacılık işlemleri; karşılığında TEB, her ay müşterisinin vadeli hesabına para yatırıyor.;
 
Bu sayede TEB, kredi vadesi boyunca müşterilerinin hesabına 500 TL’ye; kadar yatırım yaparak birikimi başlatıyor.; Olgun Şimşek’in Yalan Dünya’da oynadığı Selahattin karakteri, 2.5; yıl boyunca Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) yeni reklam yüzü olacak.; Selahattin’in ilk rol aldığı reklam filmi ise “TEB’de şaşırmaya hazır; olun” sloganı ile TEB Biriktiren Kredi oldu.

Turkey : Daily Repo Update (28.09.2012)

The CBRT opened TRY 7.5bn 1-week repo auction versus TRY 4.5bn weekly redemption and TRY 2bn 1-month repo auction versus TRY 5bn monthly redemption. As a result, outstanding repo stock remained flat at TRY 27bn. The weighted average cost of funding is likely remain around 5.8%
 

Chart 1: Average funding rate of the CBRT

Chart 2: Money market rates (%)

Şirket Haberleri

- Türk inşaat şirketi Taşyapı İnşaat TRNC Ercan Havalimanı Yap İşlet Devret ihalesini kazandı. Konsorsiyum içinde bulunan ve en agresif teklif veren olması beklenen Net Holding (NTHOL, holding, $367mn PD ) ihalede yer almadı. NTHOL değerlememiz TRNC Ercan Havalimanı projesini içermezken,  olumsuz haberler hisse üzerinde yine de negatif etki  edebilir.
 
- Anadolu Isuzu (ASUZU, otomotiv, $177mn PD) Isuzu D-Max pickupları Türkiye’de üretmeyi planlıyor. Yıllık üretimin 3,000 adet civarında olacağı tahmin ediliyor. Anlaşmaya varılırsa, ASUZU bu modelin tek üreticisi olacak. ASUZU Yazıcılar Holding’in ve Isuzu Motors’un kurduğu bir ortaklık, şu anda Isuzu markalı otobüsler ve kamyonlar üretiyor ve ayrıca Isuzu markalı araçları ithal ediyor. Yıllık üretim 4,000-4,500 adet civarında seyrediyor, dolayısıyla bu yatırım üretimi yaklaşık %65 oranında arttıracaktır. Yıllık satışlar ise 6,500 adet civarındadır. Bu ASUZU’nın ölçek ekonomisinden faydalanması açısından önemli bir gelişme, yatırımı takiben marjlar iyileşebilir. ASUZU şu anda oldukça uç çarpanlardan işlem görüyor: 24.7x FD/FAVÖK and 104.4x F/K. Dolayısıyla bu Yatırım beklentileri ancak çarpanları normal seviyeye getirecektir, bu açıdan bunu bir fırsat olarak görmüyoruz.
 
- Yapı Kredi Bankası (YKBNK, bankacılık, $10.6mr PD) 1-yıl vadeli, €618mn ve $322mn’luk iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi temin etti. Kredi yenileme oranı yaklaşık %93 seviyesinde. Kredinin toplam maliyeti de Türk bankalarının son borçlanmaları paralelinde LIBOR/EURIBOR+135 baz puan olarak gerçekleşti.
 
- Bank Asya (ASYAB, bankacılık, $1mr PD) 1 yıl vadeli TL150mn’ye kadar sukuk (toplam aktiflerinin yaklaşık %0.8’i) ihracı yapmayı planlıyor.  Fonlama kaynaklarının çeşitliliği açısından pozitif bir gelişme.
 
- Emlak Konut GYO (EKGYO, GYO, $3.5mr PD) Şişli Dikilitaş projesinden gelen gelir payının TL360mn’dan TL375mn’a yükseldiğini açıkladı. Değerlememiz için olumlu etkisi %0.15 ile sınırlı kalmaktadır.
- Daha önce Goldman Sachs ile yapılan anlaşmaya paralel olarak Aksa Enerji (AKSEN, elektrik, $1.2mr PD) %6.2 bedelli sermaye artışı yapmak üzere ilgili mercilere başvuru yapacağını açıkladı. Buna göre arttırılan sermaye sonucu ortaya çıkacak paylar Goldman Sachs’a hisse başına $2.94’dan (kapanış fiyatının %40 üstünde) satılacak.

Yapı ve Kredi Bankası Teknik Analiz

Hissede orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükseliş eğilimi devam etmektedir. Ana destek noktası olarak orta vadeli yükselen trend çizgisinin bulunduğu bölgeye denk gelen 4,17 seviyesini takip etmekteyiz. Hissede hafta ortasında 4,49 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında gelen realizasyon amaçlı satışların sürmesi durumunda, teknik açıdan 4,17 seviyesine yaklaştıkça durulacağı, orta vadeli yükselen hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşacağı söylenebilir. Bu nedenle, 4,17 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Hissenin 4,17 seviyesindeki desteğinin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacak gözükmektedir. Ara destek noktası olarak 4,32, 4,26 ve 4,20 seviyeleri önemli bulunmaktadır.  
 
Ana direnç olarak ise 4,84 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Düşüşlerin orta vadeli hareket içinde 4,17 seviyeleri ile sınırlı kalacağını düşündüğümüz hissede, bu seviyenin üzerindeki yukarı hareketlerde de, teknik olarak önümüzdeki süreçte 4,84 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme beklemekteyiz. Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için 4,84 seviyesinin aşılmasını önemli görülmektedir. Bu seviyenin üzerinde, sırasıyla 5,04 seviyeleri ile 5,40 seviyeleri hedeflenebilir.  4,46, 4,50, 4,62 ve 4,70 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 4,84 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 5,04 ve 5,40 seviyeleri takip edilebilir.

Gündem

Egan Jones, İspanya'nın kredi notunu CC+'dan CC seviyesine indirdi ve görünümü 'negatif' olarak belirledi.  Egan-Jones yaptığı değerlendirmede İspanyol hükümetinin vergileri artırma ve sosyal güvenlik fonuna hücum etmesinin ülkenin yüzde 25 olan işsizlik oranının düşürlesi çabalarını karmaşıklaştıracağını savundu.

Çin ve Avrupa'dan gelen taleplerin azalmasının Japonya'nın toparlanmasını zorlaştırmasıyla dünyanın en büyük 3. ekonomisinde sanayi üretimi beklentinin üzerinde düştü. Tokyo'daki Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre sanayi üretimi Ağustos'ta yüzde 1 düştü ve son 3 ayın en sert kaybına işaret etti. Beklenti, sanayi üretiminin yüzde 0.5 azalacağı yönündeydi.

Para piyasası fonlarının, ABD'nin finansal sisteminin istikrarı karşısında risk teşkil edebileceğini söyleyen ABD Hazine Bakanı Timothy Geithber, ABD Sermaye Piyasaları Kurumu SEC'e 2.6 trilyon dolarlık fonun denetimini sıkılaştırması içi baskı yaptı.

AKSA ENERJİ, SERMAYE ARTIRIMINDAN DOĞACAK NOMİNAL DEĞERLİ PAYI GOLDMAN SACHS'A SATACAK

Aksa Enerji, çıkarılmış sermayesini kayıtlı sermaye tavanı; dahilinde 577.500.000 TL'den, 613.169.118 TL'ye artırılmasına, ihraç; edilecek olan B grubu hamiline yazılı imtiyazsız ve toplam 35.669.118; TL nominal değerli payın, tüm pay sahiplerinin rüçhan haklarının; kısıtlanması suretiyle Goldman Sachs International firmasına; satılmasına karar verdi.; Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, satışın daha önce 06.04.2012; tarihinde kamuya açıklanan şartlara uygun olarak pay başına 2,94 ABD; Doları (26 Eylül 2012 tarihli TCMB döviz alış kuru üzerinden; hesaplandığında pay başına 5,26 TL) fiyatından satılmasına karar; verildiği bildirildi.

27 Eylül 2012 Perşembe

İşsizlik Başvuruları ve Dayanıklı Mal Siparişleri

GDP kötü gelmesine rağmen çok geçmişte kalan bir veri olması nedeni ile fazla bir etki yaratmadı. 375K beklenen IJC 359K ile son zamanların en düşük seviyesini gördü. Devameden başvurular da 3272Kden 3271’e gerilemiş. Böylece 4 haftalık IJC ortalaması da 378,500den 374,000e gerilemiş oldu.  Süresi bittiği için sona eren Extended benefits 149 kişi artarak 2,556 olurken Emerg. Unempl. 2084 kişi gerileyerek 2,160,448e yükselmiş durumda. S&P ile korelasyonu yüksek 4  haftalık ortalamanın hareketini olumlu buluyoruz ancak seviye halen yüksek.
 
5% gerilemesi beklenen Dayanıklı Mal Siparişleri 13.2% gerilerken önceki veri de 4.2%den 3.3%e revize edilmiş. Asıl önemli kalem ex-transport ise 1.6% gerilemiş durumda. Ki hem 0.2% artış bekleniyordu hem de önceki veri -0.4%ten -1.3%e revize edilmiş. Sanki 3Ç büyümesi de hoş olmayacak…
 
Sermaye mallarında görülen 26.2%lik gerilemeden volatil aircraft kalemi çıktığında 1.1%lik artış var. Yine negatif bir gelişme Shipments kaleminin toplamda 3%, Ex-Trans 0.9% gerilemiş olması. Bu iki gelişme ile Stoklar/Yüklemeler oranı 1.61den 1.67ye yükselmiş.
 
QE4ten ziyade NGDP hedeflemesi gündeme gelecek ancak bunları düşünmeden önce fiscal cliff konusuna önem vermek daha doğru olacaktır.

THY Neden düştü ?

Halkbank ve Türk Telekom'un ardından şimdi de THY'de blok satış gündeme geldi.
 
Bütçe açığının 8 ayda 8.5 milyara ulaşması ile zamların yanı sıra yeni kaynak arayışına giren Hükümet, yarım kalmış özelleştirmelere yöneldi. Bu kapsamda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) elinde bulunan işletmeleri hızla özelleştirmeye hazırlanacağı kaydediliyor. Buna göre, Türk Telekom ve Halkbank hisselerinin satışı için düğmeye basılırken, ÖİB'de yüzde 49,12'si bulunan THY'nin 2013'te yüzde 30'unun blok olarak satılması üzerinde durulduğu iddia ediliyor. Söz konusu satış gerçekleşirse 13 milyar TL kaynak elde edilecek.

DOĞALGAZA EN AZ YÜZDE 10 ZAM GELİYOR

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı doğalgaz zammının 1 Ekim'den; itibaren geçerli olacağı ve oranın yüzde 10 ile 15 arasında olacağı; belirtiliyor. NTVMSNBC'de yer alan habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın; açıklamalarıyla kesinleşen doğalgaz zammının Ekim ayı başından; itibaren geçerli olması bekleniyor. Dün ekonomi yönetimi hem kendi arasında, hem de Başbakan; Erdoğan'la yoğun görüşmeler yürüttü. Zam kararını Başbakan açıkladı. Doğalgaz fiyatlarının dünyada son dört ayda yüzde 27 oranında; zamlanması ve BOTAŞ'ın maliyetin yüzde 35 altında fiyatla doğalgaz; satması nedeniyle zam yapılacak. Zam oranının yüzde 10 ile 15 arasında; olabileceği belirtiliyor. Türkiye'de elektrik üretiminin yarısının doğalgaz santrallerinde; olması nedeniyle elektrik fiyatlarının da doğalgaz zammına yakın; oranda artması bekleniyor. Son olarak 1 Nisan'da doğalgaza yüzde 18.72, konutlardaki; elektriğe de yüzde 9.26 oranında zam yapılmıştı.

FİTCH, "TÜRK KAMU BANKALARINDA SAHİPLİK DEĞİŞİKLİKLERİ KREDİ NOTLARINI ETKİLEMEZ"

Fitch Ratings, Halkbank'ta ikinci halka arz ve Vakıfbank'ın; kontrolünün Hazine'ye geçeceği haberlerini değerlendirdiği raporundu, kamunun elindeki bu bankaların sahipliklerindeki değişikliklerin; kredi notlarına etki yapmayacağını bildirdi.; Vakıfbank ve Halkbank'ın çoğunluk hisseleri kamunun elinde; olduğu sürece not değişikliği olmayacağını ifade eden Fitch,; kamunun payının yüzde 50'nin altına inmesi halinde ise bu bankaların; hali hazırda BB+ olan Destek Tabanı notlarında ılımlı bir indirimin; gündeme gelebileceğini vurguladı. Ancak Fitch, kamunun payı yüzde 50'nin; altına inse bile, bu bankaların Yaşayabilirlik Notları'nın bb+  olması; nedeniyle, uzun vadeli notların etkilenmeyeceğini belirtti.

IMKB Yorum

Günün ilk yarısındaki alımlarla 68.000 direncini test eden endeks ikinci seans ortasından itibaren güçlenen satış baskısıyla aşağı yönlüydü. Kapanış 66.676 seviyesinde gerçekleşti. Son yorumumuzda saatlik bazda teknik görünümün kuvvetli olduğunu belirtmiştik. Endeks bu paralelde ilk seanstaki yükselişle önemli direnç olarak belirttiğimiz ve yeniden iyimserliğe geçiş seviyesi olarak gördüğümüz 68.000/150 bandının test edilmesi sonrasında satışa döndü. Bununla birlikte kapanışın da halen çok olumsuz olmadığını belirtebiliriz. Her ne kadar zayıflama belirginleşiyor olsa da daha önce de belirttiğimiz gibi 66.500/650 bandının korunuyor olması yükseliş yönündeki iştahın bir nebze olsun korunduğunun işareti. Bu bant altına yaşanacak sarkma aşağı hareketi güçlendirebilir. 66.500-68.500 bandının dışına çıkılması durumunda endeksin yönüne ilişkin belirginlik sağlanabileceğini düşünüyoruz.

 
Destek seviyeleri 66.650/500-66.000-65.800-65.500

 
Direnç seviyeleri 67.500-68.000/150-68.500-69.000

Tüpraş Teknik Analiz

Orta vadeli olarak nitelendirdiğimiz yükselen hareket içinde bulunan hissede, ana destek noktası olarak 41,30 seviyesi ön plana çıkmaktadır. Aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergeler dikkate alındığında, Eylül ayı içinde yılın en yüksek seviyesi olan 44,30 seviyesine kadar yükselen hissede, son iki haftadır etkili olan satışların sürmesi durumunda, 41,30 seviyesine yaklaştıkça durulması, bu seviyenin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 41,30 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Alçalan hareket içinde 41,30 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiği söylenebilir.
 
Ana direnç olarak ise yılın en yüksek seviyesi olan 44,30 seviyesini takip etmekte, 41,30 seviyesinin üzerindeki yukarı hareketlerde de, teknik olarak önümüzdeki süreçte orta vadeli hareket içinde 44,30 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme beklemekteyiz. Daha uzun süreye yükselişin yayılmaya başlayabilmesi için 44,30 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 46,00 seviyeleri ile 48,80 seviyeleri hedeflenebilir. 42,50, 42,80, 43,00 ve 43,30 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
 
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 44,30 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 46,00 ve 48,80 seviyeleri gözlenebilir.

Şirket Haberleri

- İnşaat izninin revizyonunu takiben, Emlak Konut GYO’nun (EKGYO, GYO, $3.5mr PD) arsa karşılığı gelir paylaşımına dayanan Batışehir Projesi’nde bağımsız bölüm sayısı 3,331’den 3,516’a çıkmıştır. Bu haber değerleme açısından nötrdür.
- Yenişafak gazetesinin haberine göre hükümet Türk Havayolları’nın (THYAO, havayolları, $2.7mr PD) %30’unu blok satış yöntemi ile 2013 yılında özelleştirmeyi planlıyor. Bilindiği üzere THYAO’unun %49.1 payı Özelleştirme İdaresi’nin elinde ve Hazine’nin de 1 adet altın hissesi (golden share) bulunuyor. Hatırlanacağı üzere THYAO’daki kamu paylarının özelleştirilmesi için 2011 yuılında düğmeye basılmış ancak bir takım mevzuat düzenlemelerinin yapılamaması ve piyasa şartlarının uygun olmaması nedeniyle özelleştirme şu aşamaya kadar gerçekleştirilememişti. THYAO’daki kamunun ilave pay satışının mevzutlarda düzenleme gerektirdiğinden kısa dönemde gündeme geleceğini düşünmüyoruz.
- Ford Otosan (FROTO, otomotiv, $3.5mr PD) 31 Ekim’12’den başlayarak hisse başına TL0.65 brüt nakit temettü ödemeyi planlıyor (bu yılın 2. temettü ödemesi). Buna göre, FROTO’nun 2011 net karından ödediği toplam brüt nakit temettü miktarı hisse başına TL1.65’dir, bu da dünkü kapanış fiyatına göre yaklaşık %9 temettü verimine işaret ediyor.
- Tüpraş (TUPRS, rafineri $5.8mr PD) 1 yıllık dönem içerisinde Türkiye dışında yerleşik gerçek ve tüzel kişilere satılmak üzere bir veya birden fazla ihraç yoluyla gerçekleştirilecek, çeşitli tertip ve vadelerde ve ihraç tarihlerindeki piyasa koşullarına göre belirlenecek sabit ve/veya değişken faiz oranlarına sahip, toplamda 1 milyar ABD Doları veya muadili yabancı para tutarına kadar tahvil, finansman bonosu veya benzeri türden borçlanma aracı ihracı planlıyor.

Günün Yorumu

Başbakan Erdoğan hükümetin doğalgaz fiyatlarına zam yapmak zorunda olduğunu belirterek bu konudaki tartışmalara son noktayı koydu. Doğalgaz zammı muhtemelen bu haftasonu (elektrik zammı bugün EPDK toplantısından sonra açıklanabilir) açıklanacak ve 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak. Doğalgazda yaklaşık %10-15 fiyat artışı (bu da elektrik fiyatlarına %5-7.5 artış olarak yansıyacaktır) bekleniyor.
 
Doğalgaz ve elektrikte fiyat artışları enflasyonu artıracak ve ayrıca da sanayi şirketlerinin marjlarını baskılayacak, bu nedenlerle piyasa etkisi negatif olacak.Diğer taraftan, İspanya’yı kurtarma planının bugün açıklanması bekleniyor.  AB otoriteleri İspanya kurtarma programı ve Avrupa Merkez Bankası’nın sınırsız tahvil alımı planı üzerinde bir süredir çalışıyorlar.
 
Bununla birlikte, İspanya’nın bütçe hedefleri ve iç sorunlarına dair belirsizlikler devam ediyor ve hisse senetleri piyasalarını küresel bazda olumsuz etkiliyor. Bu konuda en ufak  bir ilerleme dahi piyasalarda biraz toparlanmayı beraberinde getirebilir diye düşünüyoruz.  Fakat, iyimserliğin çok da uzun sürmeyeceğini; artan enflasyon kaygıları ve 2y12’de büyümenin ılımlı kalacak olmasının tahvil faizlerini de baskılayarak hisse senetlerine yatırım iştahını yakın dönemde azaltacağını öngörüyoruz.

26 Eylül 2012 Çarşamba

TUPRAŞ


*MORGAN STANLEY, TÜPRAŞ İÇİN TAVSİYESİNİ 'ENDEKSE PARALEL GETİRİ' OLARAK BELİRLERDİ, FİYAT HEDEFİ 44 TL

TURKEY STRATEGY UPDATE: "Non-EU(phoria)"

Non-EU(phoria)
Economic growth in the EU is in doldrums… According to IMF forecasts, GDP growth in the EU should remain subdued at best in the coming years. High public debt coupled with austerity packages implemented in large economies should lead to a lackluster domestic demand in the EU. Therefore, investors’ focus has been shifting towards companies that either exports to non-EU countries or have revenues based in growing regions outside that of EU. According to the IMF projections, GDP growth in Turkey’s primary non-EU export destinations, including Middle East, North Africa and Russia should exceed 4% over the next two years.
Majority of Turkey’s exports are routed to non-EU countries…  Over the past decade, Turkey has been diversifying its exports away from Europe. Turkey’s largest export partner continues to be the EU-27, however, its share in total exports declined sharply from 58% in 2003 to 41% in the past 12 months as of July 2012. Middle East and North Africa appear to be the key new destinations for exports. In the first seven months of 2012, exports to Middle Eastern countries almost doubled to 28% of the total while North African countries increased their share to 7% due to reconstruction activities in the aftermath of uprisings.

Petkim Petrokimya (PETKM.IS) Report

Source of opportunity
 
We reiterate our Sell rating on Petkim with a new price target of TRY1.50 (from TRY1.63) due to our lower estimates following the 2Q results and updating our timeline for its new projects after some delays. While Petkim is trying to implement several projects to improve its efficiency, and the new STAR refinery (due in 2016) is likely to contribute synergies, we expect its overall margins and returns to remain low, ranking fourth-quartile (Q4) relative to the global chemicals peers or our Turkish non-financials coverage. With the valuation not compelling, we reiterate our Sell rating.
 
Catalyst
 
In the coming years, we believe Petkim will face rising capex as it tries to expand some of its facilities. The completion of the Socar-Turcas (STAR) refinery (which we do not expect to come online before 2016) is likely to bring significant synergies (we assume c.TRY100 mn pa), however as the timeline is far out, we believe it is unlikely to be priced into the current share price. In addition, this refinery coming on stream is likely to coincide with the US adding significant petrochemical capacity on the back of shale gas revolution there, shifting the global cost curve for basic petrochemicals, which would put the profitability of European and NE Asian high-cost producers like Petkim most at risk.
 
Valuation
 
We value Petkim on a mid-cycle global chemicals EV/EBITDA of 8.0x applied to our new 2013 estimate. We discount this by 20% to 6.4x to reflect Petkim’s Q4 CROCI to derive our new 12-month price target of TRY1.50.
 
Key risks
 
The key risk to our investment case would be a stronger-than-expected global GDP recovery, which would lead to a stronger-than-expected rise in petrochemical prices and expansion of naptha-crack margins.
 
Goldman Sachs Global

Garanti Bankası Teknik Analiz


Eylül ayına başlarken 7,94 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan geri çekilme hareketi içinde bulunan hissede, önemli destek noktaları olarak 7,38, 7,30 ve 7.16 seviyeleri ön plana çıkmaktadır. Kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyallerine bakıldığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 7,38-7,16 bandında durulması, 7,16 seviyesinin üzerinden yeni bir toparlanma hareketi içine girilmesi beklenebilir. Bu nedenle, 7,16 seviyesini stop loss kabul edip hissede düşüşlerin alış yönünde  değerlendirilebileceği söylenebilir. Geri çekilme hareketi içinde 7,16 seviyesindeki desteğin bozulması durumunda, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması doğru olacağını düşünmekteyiz.

Ana direnç olarak ise 20 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu bölgeye denk gelen 7,70 seviyesini takip etmekte, 7,16 seviyesinin üzerindeki yukarı ataklarda da, teknik olarak önümüzdeki süreçte ilk etapta 7,70 seviyelerine doğru bir hareketlenme beklemekteyiz. Hissenin kısa vadeli alçalan trend baskısından kurtulabilmesi, daha uzun süreli bir hareketin oluşabilmesi için 7,70 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde hedef olarak sırasıyla 7,94 seviyeleri ile 8,30-8,50 bandı gösterilebilir. Ara direnç noktası olarak 7,62 seviyesi takip edilebilir.

Yukarı ataklarda satış için de ilk etapta 7,70 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması halinde, satış için sırasıyla 7,94, 8,30 ve 8,50 seviyeleri gözlenebilir.

Gündem

Dün akşam saatlerinde İspanya’da Madrid’de toplanan öfkeliler polisin plastik mermiler ile müdahale etmesi ülkede kazanın ciddi şekilde kaynadığını gösteriyor. Katalanların bağımsızlık talebi daha kuvvetli olarak dillendirilmiş durumda. ülkenin yardım talebi konusunda belirsizlik Rajoy’un ECB’den net bir plan beklemesi hem ekonomik hem de siyasal gerilimin tırmanmasına neden oluyor. 
 
Avrupa açısından Ekim ayında yapılacak toplantıda bir indirim olmayacağı belirten Ewald Nowotny’nin açıklaması Avrupa’da dalgalı seyirde etkili oldu. Gün sonuna doğru ECB Başkanı Drahghi’nin Merkel görüşmesi sonrasında açıklamasında Almanya’ya zeytin dalı uzatırken, ECB’nin  politikalarının hükümetlerce desteklenmesi gerektiğini belirtti.
 

İSPANYA'NIN ENDÜLÜS BÖLGESİ 4.9 MİLYAR AVRO YARDIM TALEP EDEBİLİR

İspanya'nın özerk bölgelerinden Endülüs de merkezi hükümetten; yardım istemeye hazırlanıyor. Endülüs hükümetinden bir sözcü,; merkezi hükümetin likidite fonuna başvurmayı değerlendirdiklerini,; bu yönde karar almaları halinde 4.91 milyar Avro talep edebileceklerini; söyledi.; Sözcü yaptığı açıklamada, bölgesel hükümet yetkililerinin yardım; talebi konusunda henüz resmi karar almadıklarını ve durumu değerlendirmeye; devam ettiklerini de vurguladı.

Soda Sanayi, %15,23 bedelsiz sermaye artırımına gidiyor

Şirketimiz Yönetim Kurulunun 25.09.2012 tarihli toplantısında Mevcut 500.000.000 Türk Liralık kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 368.796.022 Türk Lirası olan şirketimiz çıkarılmış sermayesinin 425.000.000 Türk Lirasına yükseltilmesine,
*     Artırılan 56.203.978 Türk Lirasının tamamının olağanüstü yedek akçelerden karşılanmasına,
*     Mevcut çıkarılmış sermayenin %15,2398 oranına isabet eden payların bedelsiz olarak hissedarlara payları oranında dağıtılmasına,
karar verilmiştir.

25 Eylül 2012 Salı

CNBC-e Dış Ticaret Anketi Sonucu


CNBC-e Ağustos Dış Ticaret anketine katılan 11 ekonomist aylık bazda 7,89 mlr dolar açık bekliyor.

 

 
AĞUSTOS
AYLIK
2012 SONU
 
İHRACAT
İTHALAT
DIŞ DENGE
DIŞ DENGE
ORTALAMA
11,91
19,79
-7,89
-90,86
MAKSİMUM
12,50
20,50
-7,50
-87,50
MINIMUM
11,10
18,80
-8,50
-93,00

Yabancı Yatırımcıların 17 - 24 Eylül 2012 Tarihleri Arasındaki Takas Değişimleri

Yabancı yatırımcı takas oranı değişimlerinde hacimsel anlamda 10.09.2012 – 17.09.2012 tarih aralığında, yabancı takas miktarının arttığı hisseler içerisinde EREGL, KOZAA, BIMAS, KCHOL, TUPRS ilk 5 sırada yer alırken; yabancı takas miktarının azaldığı hisseler içerisinde GARAN, ISCTRL,YKBNK, AKBNK, MGROS ön plana çıkmaktadır.

DOGAN YAYIN HOLDING / HOLD (Prev. BUY)

Lower ad market assumptions; limited upside
 
We revised our valuation for DYH due to lower than expected TV ad spend (+1% y/y in 1H12). We now forecast 3% increase in TV ad spend (+6% previously). TV rating measurement finally restarted in mid-Sep’12 after nine months of disruption and should increase the growth of TV ad market in 2H12 (+3% y/y), in our view. 
 
DYH announced TL158mn net earnings in 1H12. Other than TL143mn gain coming from Hurriyet’s HQ sale in 1Q12 (vs. our TL130mn estimate), the company recorded a TL46mn one-off gain on cancellation of call option related to Eko TV in 2Q12. Also, we were expecting the gain on D&R sale (TL80mn) as profit from discontinued operations in P&L but the company booked the gain (TL108mn) under its equity. Those changes have reduced our 2012E net profit estimate by 14% to TL183mn now.

IMKB Yorum

Güne aşağı hareketle başlayan endeks ikinci seanstan itibaren güçlenen satışlarla zayıf seyrini gün boyu devam ettirdi. Kapanış 67.207 seviyesinde gerçekleşti. 67.000 seviyesi üzerindeki tutunma çabasının devam ettiğini görüyoruz. 66.500-67.000 bandındaki tutunmayı halen bir miktar iyimserlik olarak değerlendiriyoruz. Diğer taraftan 68.000/150 bandını direnç olarak belirtmeye devam ediyoruz. Bu bandın aşılmasına bağlı olarak yeni bir iyimserlikten bahsedebiliyor olacağız. Bu durumda ancak 68.500 direncine yönelme mümkün olabilecektir. Günlük bazda teknik göstergelerdeki zayıflama eğilimi halen geçerli. 66.500-67.000 bandının aşağı kırılması durumunda aşağı hareket belirginleşebilir.
 
Destek seviyeleri 67.000-66.500-66.000-65.800

 
Direnç seviyeleri 68.000/150-68.500-69.000/500

Şirket Haberleri

- EKGYO yıllık bazda %54 daha düşük olarak Ağu’12’de 331 konut satışı yaptı. Bu satışlarla toplam 8a12 satış figürü 4,818 oldu, bu da bizim beklentimiz olan 9,111’in %53’üne denk geliyor. Fakat konut satışları Ayazağa (5,321 konuttan oluşuyor, biz 2012’de 1500 konut satışı gerçekleşmesini bekliyoruz), Bahçetepe ve Şişli Dikilitaş Projelerinin devreye girmesiyle ve gevşeyen mortgage faizleriyle beraber 4ç12’de artacaktır. Bu arada EKGYO’nun genel müdürü, son 10 günde Ayazağa ve Bahçetepe Projelerinden zaten 2000 konut sattıklarını söyledi (1200’ü ayazağa projesinden) ve EKGYO’nun 2012’de 10bin konut satacağına dair beklentisini yineledi.
- Anel Elektrik (ANELE, yapı malzemeleri, $134mn PD) mekanik işler sağlamak üzere dün 2 kontrat imzaladı. Projelerin toplam tutarı TL5.9mn, bu da şirketin mevcut birikmiş iş yükünün ($308mn) %1’ine takabül ediyor. TL3.8mn tutarındaki ilk proje 6 ay içerisinde, TL2.1mn tutarındaki diğer proje ise 16 ay içerisinde tamamlanacaktır.
- Doğan Holding’in (DOHOL, holding, $981mn PD) %98.7 oranındaki bağlı ortağı Milta Turizm yurt içinde gayrimenkul projelerini hayata geçirmek üzere bir ortaklık kurdu. 
- Pınar Et ve Un (PETUN, işlenmiş et ürünleri, $131mn PD) bugün hisse başına TL0.31 brüt nakit temettü ödeyecek. Dünkü kapanış fiyatına göre %5.7 temettü verimini işaret ediyor.
- Pınar Süt (PNSUT, süt ürünleri, $401mn PD) BUGÜN hisse başına TL0.7250 brüt nakit temettü ödeyecek. Dünkü kapanış fiyatına göre %4.5 temettü verimini işaret ediyor.

Tekfen Holding Teknik Analiz

Hissede orta vadeli yükselen hareket içinde Eylül ayının ilk yarısında 7,06 seviyesine kadar yaşanan yükselişin sonrasında başlayan kısa vadeli olarak düşündüğümüz geri çekilme hareketinin sürdüğünü görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 6,38 seviyesi etkili olacaktır. Aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde son dönemde yoğunlaşan satışların 6,38 seviyesine yaklaştıkça durulması, orta vadeli hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşması beklenebilir. Bu nedenle, 6,38 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Geri çekilme hareketi içinde 6,38 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiği söylenebilir. Ara destek noktaları olarak 6,60 ve 6,52 seviyeleri takip edilebilir.
Ana direnç olarak ise 20 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 6,80 seviyesini takip etmekte, 6,38 seviyesinin üzerinde oluşabilecek yukarı ataklarda da, teknik olarak önümüzdeki süreçte ilk etapta 6,80 seviyesinin test edilmesini beklemekteyiz. Hissenin son dönemde oluşan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli hareket içinde yeni bir yükseliş ivmesinin yakalanabilmesi için 6,80 seviyesinin aşılması önemli olacaktır. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 7,06 seviyeleri ile 7,50 seviyeleri hedeflenebilir. 6,72 seviyesi ara direnç noktası olarak önemli bulunmaktadır.
Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 6,80 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 7,06 ve 7,50 seviyeleri takip edilebilir.

Doğan Holding Açıklaması

Doğrudan bağlı ortaklığımız Milta Turizm İşletmeleri A.Ş. ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. arasında,  müşterek yönetime tabi yeni bir ortak girişim şirketi daha kurulması amacıyla 24.09.2012 tarihinde "Hissedarlık Sözleşmesi" imzalanmıştır. Milta Turizm İşletmeleri A.Ş. ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin, kurucu ortak sıfatı ile %50-%50 paya sahip olacağı şirket, kuruluş için gerekli izinlerin alınmasını takiben, yurt içinde ortak gayrimenkul projelerinin hayata geçirilmesi konusunda faaliyet gösterecektir.

MORGAN STANLEY/PARKER, "3'NCÜ PARASAL GENİŞLEME BÜYÜK OLASILIKLA YETERSİZ KALACAK"

Morgan Stanley baş hisse senedi stratejisti Adam Parker, bugün; yayınladığı araştırma notunda FED'in devreye aldığı 3'ncü parasal; genişlenin büyük olasılıkla hisse senedi piyasasını ciddi şekilde; büyütmek için yetersiz kalacağını söyledi. Parker, "FED'in yıl sonundan; önce 3'ncü parasal genişlemeyi 4'ncü parasal genişleme gibi bir program; ile dramatik şekilde büyüttüğünü görmek süpriz olmaz" diye konuştu.

Kriz yok, 10 günde 2 bin konut sattık

Gayrimenkul sektörünün sıkıntıya girdiği yönündeki söylentilere Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, karşı çıktı.
Kurum, bu yöndeki iddialara, "Son 10 günde 2 bin konut sattık. Bunun da parasal değeri yaklaşık 800 milyon lira." diyerek karşılık verdi. Makro İnşaat ve Akyapı İnşaat'ın Emlak Konut GYO ile birlikte Başakşehir'de inşa edeceği Bahçetepe İstanbul projesinin tanıtımı yapıldı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, toplantıda yaptığı konuşmada, gayrimenkul sektörünün sıkıntıya düştüğü, şirketlerin zor durumda olduğu yönündeki söylentilere karşılık verdi. Kurum, "Gayrimenkul sektörünün battığı, arz fazlasının olduğu, müteahhit firmaların sıkıntıya girdiği söylentilerinin arttığı bugünlerde, 10 günde 2 bin konut sattık. Bu hem ülkemize olan güven, bu yerli yatırımcı değil, Ortadoğu'dan, yakın Avrupa'dan gelen lansmanda alan yatırımcılar var. Maslak ve bu projeden.. Bunun da parasal değeri yaklaşık 800 milyon lira." dedi.
 
Makro-Akyapı Ortak Girişimi İcra Kurulu Başkanı Ercan Uyan, "Elimizdeki projelerle birlikte toplam iş hacmimiz 1 milyar 790 milyon TL." dedi. Makro-Akyapı Ortak Girişimi'nin Başakşehir'de inşa edeceği Bahçetepe İstanbul Projesi'nde 16 blokta 1.476 konut bulunuyor. Projede her daireye ortalama 40 metrekarelik hobi bahçesi tahsis edilecek. Daire teslimleri 2014'ün ilk yarısında başlayacak. 1+1'den 5+1'e kadar olan dairelerin genişliği 62 ile 247 metrekare arasında değişiyor.

JP MORGAN, HÜKÜMETİN YAPTIĞI SON VERGİ ARTIRIMLARINI POZİTİF VE NEGATİF TARAFLARINI ELE ALDI

JP Morgan bugün yayınladığı raporda Maliye Bakanlığı tarafından; haftasonu açıklanan vergi artırımlarının Türkiye ekonomisine pozitif; ve negatif etkilerini değerlendirdi. Alınan tedbirlerin bütçe gelirlerini bu yıl GSYH'nın yüzde 0.3'ü, gelecek yıl yüzde 1.0'i kadar artıracağını ifade eden JP Morgan, bu tedbirlerin hütümetin mali disipline bağlılığını gösterdiğini ve; bunun mali hedeflerin kredibilitesinin artması sonucunu ortaya; çıkaracağını belirtti. JP Morgan, artan krdebilitenin yatırımcı; güvenine destek vereceğini vurguladı.
 
 JP Morgan, alınan tedbirlere rağmen bu yıl GSYH'nın yüzde 1.5'e; kadar açık hedefinin tutturalmaktan uzak olduğunu ve açığın yüzde 2.0; civarında devam edeceğini de öngördü.; Açıklanan vergi artırımklarının enflasyonu 0.4-0.5 puan yukarı iteceğini öngören JPMorgan, bunun sonucu olarak yıl sonu enflasyon; hedefini yüzde 6.50'den 6.75'e çıkardıklarını vurguladı.
 
JPMorgan,; basında yer aldığı gibi doğalgaz fiyatlarınada zam gelmesi halinde; enflasyonun yüzde 7'nin üzerine itilebileceğini belirtti. JPMorgan ayrıca, vergi artırımının iç talepte düşüşe neden; olabileceğini ve bunun büyüme dinamiklerine zarar verebileceğini  belirterek, 2012 için yüzde 2.8 olan GSYH büyüme tahmini açısından; rahat olduklarını ancak yüzde 4.1 olan 2013 büyüme tahmini için; risklerin aşağı yönlü hale geldiğini vurguladı.

Migros Teknik Analiz


Orta vadeli yükselen hareket içinde Ekim ayının ilk yarısında yılın en yüksek seviyesi olan 20,20 seviyesine kadar yükselen hissede, yaklaşık iki haftadır kısa vadeli olarak düşündüğümüz bir geri çekilme hareketi görmekteyiz. Ana destek noktası olarak 18,25 seviyesi takip edilebilir. Geçen hafta yoğunlaşan satışlarla aşırı satım bölgesine gerileyen kısa vadeli göstergelerin olumluya dönmeye başlayan sinyalleri dikkate alındığında, hisse üzerinde satışların 18,25 seviyesine yaklaştıkça durulması, orta vadeli hareket içinde yeni tabanın bu seviyenin üzerinde oluşması beklenebilir. Bu nedenle, 18,25 seviyesini stop loss kabul edip hissede geri çekilme hareketinin alış yönünde değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Geri çekilme hareketi içinde 18,25 seviyesindeki desteğin bozulması halinde, satış baskısının derinleşmeye başlamasını beklediğimizden alınan pozisyonların kapatılması gerektiği söylenebilir. Bu hafta 18,95, 18,80 ve 18,65 seviyeleri ara destek noktaları olarak izlenebilir.

Ana direnç olarak ise 20,20 seviyesi ön plana çıkmakta, hafta içinde 18,25 seviyesinin üzerinde oluşabilecek yukarı ataklarda da, teknik olarak önümüzdeki süreçte Ekim ayına başlarken olduğu gibi ilk etapta 20,20 seviyesine doğru yeni bir hareketlenme yaşanmasını beklemekteyiz. Hissenin son dönemde oluşan satış baskısından kurtulabilmesi, orta vadeli olarak nitelendirdiğimizin yükselişin daha uzun süreye yayılmaya başlayabilmesi için 20,20 seviyesinin aşılmasını önemli görmekteyiz. Bu seviyenin üzerinde, ivme kazanmasını beklediğimiz yükselen hareket içinde sırasıyla 21,70 seviyeleri ile 23,00-25,00 bandı hedeflenebilir. Ara direnç noktaları olarak bu hafta 19,50, 19,70 ve 20,00 seviyeleri önemli bulunmaktadır.

Yukarı ataklarda satış için de kısa vadeli pozisyonlarda ilk etapta 20,20 seviyelerine doğru hareketlenmelerin değerlendirilebileceğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin aşılması durumunda, satış için sırasıyla 21,70, 23,00 ve 25,00 seviyeleri gözlenebilir.

Increase in taxes for oil products

The  increase in special consumption taxes (SCT) for oil products on Sep. 22 have only been in motor vehicle fuels, namely gasoline, diesel and auto-LPG. The increase has been the same at TRY0.30 per liter (TRY0.35 including VAT) for each of the three products. The rate of increase in SCTs have been different (from 16% for gasoline to 24% for auto-LPG) due to different existing SCTs for these products.  From what we can see, fuel distribution companies have immediately increased their respective recommended maximum pump prices for these products on the same date the increases became effective (Sep. 22). This is the first time SCTs on motor vehicle fuels have risen since end-2009.

Comment:  We estimate the increases in taxes are negative only to a significantly limited extent for Turkish downstream oil companies (Tupras, Aygaz, Petrol Ofisi, Turcas). We estimate Tupras and the fuel distribution companies have immediately reflected the SCT increases fully in their sales prices. We estimate they will continue doing so and the negative impact will be mostly limited to their volumes in relatively small percentages, assuming the government will not allow the black market to expand significantly due to increased taxes.

21 Eylül 2012 Cuma

Halkbank'ta halka arz çalışmaları başlıyor

ÖİB Aksu Halkbank’ta danışmanlık sözleşmesinin imzalandığını bildirdi. Eğer istenirse halka arz yıl sonuna kadar yapılabilir gözüküyor. ABB (hızlandırılmış satış) yaparlarsa Ekim ayı için de bile halka arz yapılabilir.  Halka arz öncesi banka hisseleri üzerinde baskının sürdüğünü görebiliriz.  Ancak halka arz bittikten sonra öz sermaye karlılığı %20’nin üzerinde bulunan banka hisselerinin daha iyi bir performans gösterdiği görülebilir.
ÖİB/AKSU: HALKBANK'TA DANISMANLIK IMZALARINI DUN ATTIK
ÖİB/AKSU: HALKBANK'TA HALKA ARZ HAZIRLIKLARIMIZI BASLATTIK
ÖİB/AKSU: HAZIRLIKLAR BITTIKTEN SONRA HALKBANK HISSELERINI EN KISA SUREDE SATMAK ISTIYORUZ
ÖİB/AKSU: HALKBANK HISSELERININ SATISI ILE ILGILI BIR TARIH VEREMEM